вул. Зелена, 145, м. Львів, Україна, 79035

Основні види гідравлічних розподільників

вв

Гідророзподільник – це пристрій, який може змінювати ступінь відкриття потоку робочої рідини (масла), а також змінювати напрямок цього потоку у двох чи більше гідролініях.

        За принципом роботи гідророзподільники поділяють на:

- Направляючі. Функціонування яких здійснюється за допомогою повного відкривання/закривання отвору певного січення.

- Дроселюючі. У таких гідророзподільниках відкриття прохідного отвору може відбуватись частково, що дозволяє керувати не тільки напрямком потоку, але і його розходом.

       За напрямок і розхід потоку у розподільниках безпосередньо відповідають запірно-регулюючі елементи, які у свою чергу також поділяються на кілька видів:

- Золотникові. У цьому випадку робочим елементом э золотник, а принцип роботи - його осьове зміщення. Найчастіше гідророзподільники такого типу використовуються в гідросистемах мобільної техніки.

- Кранові. Робочим елементом є пробка крана, при повороті якої і відбуваються всі зміни напрямку потоку рідини. Такі пристрої зазвичай використовуються як допоміжні.

- Клапанні. Є набагато більшими за габаритами у порівнянні з золотниковими, тому їх використання обмежено технікою, яка вимагає підвищеного ступеню герметичності.

       Окрім видів гідророзподільники поділяють і за іншими характеристиками:

- кількість зовнішніх гідравлічних ліній

- кількість запірно-регулюючих елементів

- метод керування.

Електромагнітний гідророзподільник

      Гідророзподільник, який може керувати напрямком, тиском і потоком рідини в гідравлічній системі за допомогою електричного керуючого сигналу. На гідророзподільнику встановлені електромагніти, які при подачі на них електричної напруги переміщають золотники в крайнє робоче положення і утримують його там до зняття електричного сигналу. В нейтральне положення золотник повертається за допомогою торцевих пружин ( після знаття з електромагнітів керуючого сигналу)

Моноблочні одно та багатосекційні гідрозподільники з ручним керуванням

     Розподільники, керуючим сигналом яких є механічне перемикання за допомогою важеля на корпусі самого пристрою. В залежності від місця використання та необхідної кількості гідроліній моноблочні розподільники бувають одно та багатосекційними з можливістю з’єднання між собою кількох розподільників за допомогою подовжувача тиску. Найчастіше такі розподільники використовуються у гідравлічних системах спецтехніки, агротехніки, тракторів, тощо. Більш детально з асортиментом таких роздільників можна ознайомитись за посиланням.

      Також гідророзподільники бувають різними за виконанням, як от секційні гідророзподільники на противагу моноблочним.

      Секційні гідророзподільники з’єднуються між собою за допомогою кріпильних елементів для досягнення потрібної кількості секцій. За своїм призначенням та принципом роботи даний вид гідророзподільників ідентичний до моноблочних. Серед переваг секційних гідрозподільників є те, що в процесі експлуатації зношену секції можна змінити або відремонтувати.